TECAVÜZ, 2002 POGROMU SIRASINDA HİNDUTVA TARAFINDAN UYGULANAN EN VAHŞİ ŞİDDET TÜRÜ

Yoğun kitlesel vahşet ve zulüm, bağımsızlıktan bu yana Hindistan'daki tüm büyük ayaklanmalara damgasını vurmuştur: 1983'te Nellie, 1984'te Delhi, 1989'da Bhagalpur ve 1992-1993'te Bombay. Ancak Gujarat soykırımı özellikle kadınları, genç kızları ve çocukları hedef alması bakımından dikkate değerdir.

Mahkeme, kadınların tecavüz, toplu tecavüz, vücutlarına cisim sokulması, soyulma ve sarkıntılık dahil olmak üzere acımasız cinsel şiddetin en kötü biçimlerine maruz kaldıklarını bildirmiştir. 

Bilkis Bano, toplu tecavüzün bu acımasız şiddetinin mağdurlarından birisidir. 

Bu şiddetin kadın kurbanlarının çoğu daha sonra diri diri yakılmıştır.

Hayatta kalan pek çok kişi saldırı hakkında konuşmuş, ancak pek çoğu saldırı korkusu ve aileleri ile çevrelerinin tepkisi nedeniyle sessiz kalmıştır. Tabuları yıkmaya cesaret eden ve tecavüz gibi toplumsal cinsiyete dayalı suçların cezalandırılmasını isteyen kadınların damgalanması ve adalet sistemine duyulan güvensizlik, pek tabii olan bu ceza ve adalet taleplerini susturmuştur.

Gujarat'ın Müslüman azınlığına yönelik devlet soykırımının bariz, üzücü ve dehşet verici bir özelliği, söz konusu şiddetin özellikle kız çocuklarına ve genç kadınlara yönelik sistematik bir cinsel şiddet oluşudur.

Tecavüz, toplumu boyunduruk altına almak ve aşağılamak için bir araç olarak kullanıldı.

Şimdiye kadar keşfedilen hiçbir pogromda bulunmayan, ancak bu sefer birçok vakada görülen korkunç bir teknik de delillerin kasıtlı olarak yok edilmesiydi. Cinsel saldırı vakalarının çoğunda, birkaç istisna dışında, kadın kurbanlar soyulmakta, teşhir edilmekte, tecavüze uğramakta, dörde bölünmekte ve tanınmayacak şekilde yakılmaktadır.

Hindutva savunucusu Veer Savarkar, 2002 Gujarat ve 2013 Muzaffarnagar ayaklanmaları sırasında kadınlara yönelik cinsel saldırılardan onlarca yıl önce, tecavüzü meşru bir siyasi araç olarak meşrulaştırmıştı. Bunu 1966'da ölümünden birkaç yıl önce Marathi dilinde yazdığı Hint Tarihinin Altı Görkemli Dönemi adlı kitabında "Hindu erdemi" fikrini yeniden yapılandırarak yapmıştır.

Sorumluluk Reddi: Burada ifade edilen görüşler orijinal yazarlara aittir ve 12ummah.com'un yönetimi, komitesi, bağışçıları veya diğer ortakları tarafından temsil edilmesi, yansıtılması ya da onaylanması gerekmemektedir.

Kaynak: The Print    |   Scroll

عربي    |    English